This post is also available in: roRomână

Sursa foto si articol: www.luju.ro 

TMB A PARADIT DNA – Marele parchet al Laurei Kovesi a mai incasat o infrangere rusinoasa intr-un dosar prezentat de propaganda ca o lovitura impotriva coruptiei. Tribunalul Bucuresti l-a achitat pe fostul lider PNL Vasile Blaga, pe motiv ca fapta nu exista. Acuzat de trafic de influenta, Blaga a fost trimis in judecata de vestitul procuror Mircea Negulescu “Portocala” de la “unitatea de elita” DNA Ploiesti. Blaga e suspectat de prietenie cu tata Lascu (Minuta)

O noua mizerie marca DNA a fost sanctionata de Tribunalul Bucuresti, care a dat luni, 30 octombrie 2017, sentinta in cazul fostului co-presedinte al PNL Vasile Blaga (foto stanga, alaturi de sefa DNA Laura Kovesi), acuzat de trafic de influenta. Si este o noua sentinta rusinoasa pentru DNA: Vasile Blaga a fost achitat de TMB, hotarare fiind dispusa in baza art. 16, alin 1 lit. a) din Codul de Procedura Penala care prevede ca “fapta nu exista”.

Dosarul a fost instrumentat de vestitul procuror Mircea Negulescu, zis “Portocala”, de la “unitatea de elita” DNA Ploiesti, specialist in “paraditul cetatenilor”, dupa cum singur se lauda. Facatura de dosar a lui Portocala a cazut in instanta, solutia fiind una previzibila, in conditiile in care intregul dosar nu a fost decat unul politic, prin care nu s-a urmarit tragerea la raspundere a lui Vasile Blaga, ci doar indepartarea acestuia din fruntea PNL, astfel incat presedintele Klaus Iohannis sa poata controla mai usor acest partid. De altfel, Blaga a fost trimis in judecata inaintea alegerilor parlamentare din 2016, iar acesta si-a dat demisia din functia de co-presedinte al PNL. Pe de alta parte, atunci cand vorbim despre Vasile Blaga trebuie amintite doua aspecte foarte interesante. Ne referim la dezvaluirile fostului senator Valer Marian care sustinea ca Laura Kovesi “a fost propulsata faptic spre inalta functie de procuror general al Romaniei de catre secretarul general al PDL, Vasile Blaga, care era prieten cu tatal sau”, si la dezvaluirile pe care presa din Medias le-a facut in legatura cu prezenta lui Vasile Blaga la petrecerea organizata de tatal Laurei Kovesi, Ioan Lascu, fost sef al Parchetului Judecatoriei medias, cu ocazia iesirii sale la pensie (click aici pentru a citi).

Decizia definitiva in cazul lui Vasile Blaga va fi data de Curtea de Apel Bucuresti.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti din data de 30 octombrie 2017: 

In baza art 16 alin 1 lit a cod procedura penala achita inc Blaga Vasile sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. Ridica sechestrul asigurator dispus in cursul urmaririi penale. Cu apel”.

Prezentam comunicatul DNA din data de 28 noiembrie 2016 prin care se anunta trimiterea in judecata a lui Vasile Blaga:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar a inculpatului:

BLAGA VASILE, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare si senator in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale.
Suma totala de 700.000 euro a fost primita prin intermediului inculpatului Stefan Gheorghe, vicepresedintele respectivei formatiuni politice (500.000 euro) si printr-un alt intermediar (200.000 euro).

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile dispuse in cauza, respectiv cea a controlului judiciar si cea asiguratorie.

Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Ploiesti au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un dosar separat fata de inculpatii BERDILA HORATIU BRUNO, STEFAN GHEORGHE precum si fata de alte persoane.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

https://www.luju.ro/tmb-a-paradit-dna-marele-parchet-al-laurei-kovesi-a-mai-incasat-o-infrangere-rusinoasa-intr-un-dosar-prezentat-de-propaganda-ca-o-lovitura-impotriva-coruptiei-tribunalul-bucuresti-l-a-achitat-pe-fostul-lider-pnl-vasile-blaga-pe-motiv-ca-fapta-nu-exista-ac

This post is also available in: roRomână