This post is also available in: roRomână enEnglish (Engleză)

Astăzi, 30 octombrie, ora 14:30, sunt invitat să depun mărturie în fața comisiei speciale de anchetă a Parlamentului României. Astăzi, 30 octombrie, ora 14:30, sunt invitat să depun mărturie în fața comisiei speciale de anchetă a Parlamentului României.

Voi prezenta Parlamentului și publicului o serie de aspecte de care am cunoștință despre:

  • Noaptea alegerilor din 2009, sufrageria domnului Oprea, personajele prezente, atmosfera, rolul și locul fiecărui comesean, situația tensionată, activități și semnificații ale acelei nopți;
  • Anul 2009, un război politic acerb la suprafață, care s-a exprimat printr-un război crâncen al serviciilor în subterane. Despre SRI, Ministerul de Interne, DGIPI și alte personaje. Despre anul 2009 pe care l-am trăit eu în SRI;
  • Alegerile din 2009, despre soft-uri, sondaje și personaje, rezultate și exit-polluri, telefoane în miez de noapte și altele. Despre o bătălie pe viață și pe moarte pentru funcții și libertate.
  • Anul 2010, după alegeri, după ce băieții și fetele din vârful statului au înțeles că pot folosi instituțiile pentru ei (fără nicio grijă) și cum au înțeles că puterea era de fapt la ei.

Voi explica începuturile Statului Paralel. Voi explica apropierea și relațiile dintre Coldea-Kovesi și unii din “penalii” de astăzi.

Despre sfidarea cetățenilor României.

Am convingerea că istoria recentă a României trebuie cunoscută, cu bune și cu rele. Cred că este important ca cetățenii României să afle toate subteranele ultimilor ani.

Cred că România are nevoie astăzi mai mult decât oricând de Adevăr. În așa fel ca greșelile să nu se mai repete. În așa fel încât bruma de democrație din țara noastră să reziste și să poată oferi viitorul unui popor liber stăpân pe destinele sale.

Nu este despre penali sau despre torționari.

Este despre aflarea Adevărului și clădirea viitorului acestei țări pe baze solide, nu pe minciuni, jocuri subterane, dosare contrafăcute, cătușe, amenințări, destine distruse.

Trebuie să o fac și trebuie să o facem, cu toții.

Pentru viitorul copiilor noștri. Lor le suntem datori.

This post is also available in: roRomână enEnglish (Engleză)