This post is also available in: roRomână

Sursa foto si articol: www.evz.ro

Victor Ponta continuă războiul pe care îl poartă cu liderul PSD, Liviu Dragnea. După ce a anunțat că are poze compromițătoare cu Dragnea și doi membri ai grupului “Noi suntem Statul!”, fostul premier anunță noi dezvăluiri.

Invitat în studioul B1TV, Ponta pare să mențină un conflict din care, afirmă specialiștii, câștigătorul are un singur nume: Mihai Tudose.
„Zice că nu s-a întâlnit cu Kovesi. Îi aduc eu poze de la întâlniri, de la vreo 20 de întâlniri. El voia să îl scape de dosarul referendumului. Au fost mai multe întâlniri, și la K2, și la T14. El era nevinovat în acest dosar. S-au văzut de zeci de ori. Kovesi și Dragnea sunt identici. E bine că se ceartă.”, au fost declarațiile lui Ponta care au tulburat și mai mult divergențele de la nivel înalt.
“Astăzi am fost șocat să văd cum se dă peste cap un sistem fiscal și sper ca Tudose să iasă și să spună că nu mai facem nimic din ce am spus. Ne fură banii din pensiile private”, a declarat Ponta la B1TV.

“La K2 s-au întâlnit Dragnea cu Kovesi. Dacă vrea, îi aduc aminte și de întâlnirile neoficiale. Povestea Dragnea care luptă cu sistemul, este o minciună. Ca și proiectul de guvernare. Mâine o să aflăm că s-au întâlnit și în privat. Întâi a spus că nu s-a întâlnit niciodată, după aceea că s-a întâlnit cu Kovesi.
Mizeriile spuse de Dragnea vin de la un om care s-a întâlnit des și cu Florian Coldea, și cu Kovesi. Dacă îl întrebi dacă îl cheamă Liviu Dragnea, spune că nu. Atât de mult minte. E sinistră povestea din 2013, când Dragnea s-a întâlnit cu Kovesi și au pârlit porcul. Domnul Andronic a pvoestit ce s-a întâmplat. Eu am vorbit cu Dragnea și l-am întrebat la vremea respectivă și l-am întrebat de ce se mai întâlnește cu Kovesi și mi-a spus că poate se rezolvă ceva. Au fost șase oameni prezenți la întâmplarea relatată: Eu, Dragnea, Oprea, Ghiță și oameni care nu făceau politică”

Știți de unde a pornit supărarea dintre mine și Kovesi? Că se ducea la televiziuni și răbufnea, dar el a susținut-o pe Kovesi. S-au întâmplat multe abuzuri în România. S-a întâmplat ceva? NU avem o legislație clară și se comit abuzuri, noi nu discutăm despre aceste lucruri. 

Trebuie să facem un sistem, unul care să asigure independența judecătorilor, nu trebuie să facem ceea ce făcea procurorul Portocală. De ce nu schimbă legea Dragnea, de ce nu face în așa fel încât oameni ca Portocală să nu mai existe?

Așa se fac dosarele în România, trebuie întrebată doamna Kovesi cum se fac dosarele. Dragnea s-a dus la doamna Kovesi să îi fie închis dosarul referendumului.

Domhul Dragnea a încercat să mă cumpere! Cum? Oferindu-mi diferite funcții, să facem aia, să facem altceva, dar i-am spus că nu mă intereseze. Pentru Dragnea, PSD este doar un mod prin care își pune diverși oameni în funcții.

Dragnea lucrează cum se face la Teleorman. Nu a mințit el acum trei luni când spunea că Grindeanu este omul sistemului? Acum, Grindeanu va fi șef la ARCOM. 

O țară și un sistem economic nu poate funcționa în felul acesta și cu un ministru de finanțe de acest gen. 

Eu nu am făcut nimic ilegal cât am fost prim-ministru și Dragnea știe foarte bine asta. Nici cu Belina nu am făcut. Dragnea are toate defectele lui Băsescu, dar și unul în plus: este foarte laș. Cu ordonanța așa a făcut, că el nu știa de ordonanță și s-a făcut de pe calculatorul său. Hai, mă, Liviule, chiar ne iei drept proști.  Așa a procedat și cu insula Belina. Probabil s-a înțeles cu doamna Kovesi, i-am bănuit de mult timp de această chestie. 


Mă deranjează când Dragnea minte și nu își asumă lucrurile. Am fost multe lucruri de spus și sunt foarte mulți oameni care știu aceste lucruri. Eu am decis ceva: de câte ori Dragnea minte despre mine, eu spun un adevăr despre el. Văd ca șase luni a tăcut, o să tacă din nou încă șase luni. 
Ultima oară când am vorbit cu George Maior a fost un mesaj de ziua mea. Nu am rupt legăturile, dar nu suntem apropiați. Ce spune Dragnea sunt prostii. Ce să facă Maior de la Washington, cum să mă ajute? Eu nu vreau să iau locul lui Dragnea. Eu nu am plecat de la PSD ca să mă întorc. Dragnea vorbește pentru tâmpiți sau pentru cei care îi plătește. Dragnea era foarte respectuos cu Maior. Dacă îi spunea să stea jos, Dragnea stătea jos. Când dorește ceva, e foarte respectuos.
Îmi pun o întrebare pe care și-o pun mulți membri ai PSD. L-ați văzut vreodată pe Dragnea spunând ceva rău de Iohannis? Eu nu am văzut.


Cineva trebuia să fie paratrăsnetul după tragedia de la Colectiv. Eu mi-am asumat asta și aș face din nou același lucru. L-am rugat pe Dragnea să nu spună nimănui că am luat decizia să demisionez, iar el s-a dus imediat la Parlament și la Cotroceni să anunțe și să îl propună pe Dâncu. De abia aștepta să îmi dau demisia. Iar a doua zi iese și spune că m-a demis.
După această tragedie, totul s-a oprit la politică. Dragnea și Iohannis au fost mulțumiți că au scăpat de Ponta.
Nu voi candida la prezidențiale, dar partidul ProRomânia va avea un candidat. O să vă spun adevărul de ce am decis asta. Am candidat în 2014, lucrurile se știu, după care în 2015 cumnatul meu a fost arestat degeaba. Nu aș mai putea să le fac asta încă o dată. Are o legătură directă candidatura cu familia. 


Iohannis, dacă pierdea alegerile, pățea la fel ca mine. Dacă sistemul va fi schimba, atunci vom mai discuta. Dar nu o să îl schimbe mincinosul de Dragnea. Dragnea își dorea postul de premier dacă ieșeam președinte, dar mi se părea normal ca premierul să fie de la ALDE. I-am explicat acest lucru.
PSD nu a avut niciodată un asemenea grup, ca un cartel, cum este acum. Electoratul poate să îl distrugă. Consecințele vor fi foarte dure. Mai e și o problemă: nu există opoziție”, a declarat Ponta la B1TV.

http://evz.ro/dragnea-ponta-kovesi-statul.html

 

This post is also available in: roRomână